Ans : : wait is what we breathe. Wait is what support’s life on world Earth. Air is what the plants should grow. The wait is all approximately us. In Fact, air surrounds planet earth like a blanket. Also known together the earth atmosphere, the wait is made up of many gases choose Oxygen, carbon-dioxide, Nitrogen, trace elements like Chlorine, Sulphur and Fluorine. It additionally has traces the water in the type of water vapor.

You are watching: Why can t we see air

2.Can we check out air?

Ans: we cannot check out air together it is made up of colorless gases.In fact, Nitrogen, a colorless gas, is produced 78 percent the the waiting that we breathe. Hence, no color is reflected and also we cannot see air with the nude eye. We can, however, endure the presence of air around us in the motion of objects like trees, clothes and flags, which relocate or bend in the direction of winds and breezes.

3.Why execute we sweat?

*
By sweating, the body regulates body temperature. When the body it s okay heated, then us sweat and also release humidity in the kind of small droplets that water that cools the body together it evaporates. We also set to relax substances the our human body does not require. The eccrine glands are under the arms and also produce a fluid that comes the end of the skin pores, creating wetness. There are apocrine glands end the rest of our skin that release secretions. This are broken down by bacteria on the skin surface.

Our body, commonly gets rid of waste material through urine and also excreta and also through the sleep (in instance of a poor cold). Sometimes, as soon as this is not enough, the waste product is released v sweat. Sweat can also smell strongly depending upon our diet and state of health. The maximum number of sweat glands is uncovered on the palms and soles – almost 3,000 come the square inch, six times as much when compared to the rest of the body.

4.How is wind created ?

Ans : Some parts of the planet receive direct rays from the sunlight throughout the year and the air is always warm. Other places receive less sunlight. So the wait is cooler. Wind is generated when waiting comes right into motion. Warmth air weighs much less than cold air and also thus above. Then, cool air move in and also replaces the rising warmth air. This motion of air outcomes in winds.

5.Is irradiate white in colour?

Ans: White is no the an essential color that light, but is a spectrum of countless colors. This to be aptly prove by the good scientist Newton . That passed white v a prism and also observed the the white beam of light split into a band of countless colors.

*

6.How walk a rainbow type ?

Ans : A marvel the nature., the rainbow is an arc of light created of a spectrum of colors, such as, red. Orange, yellow, green, blue, indigo and violet. This colors make up the sun’s white light. A rainbow is seen once the sunlight shines after ~ the rain. As soon as sunlight passes v a raindrop, the bends and also scatters right into its tape of colors. These colors space then reflected from the earlier of the raindrop. This colors bend again together they pass through the prior of the raindrop, and hence the bent rainbow is formed.

7.Why does water dry out in puddles?

Ans: once the sunlight shines, the water in the puddles changes its physical type from fluid to gas. This process is dubbed evaporation. Hence, us say that water evaporates indigenous the puddles, and changes to water vapor the mixes v the air. This is the same principle that also works once we dried our wet garments in the sun.

8.Why room slides slippery?

*
Ans : While sliding our bodies constantly rub against the on slide surface. If the surface is rough, sliding will not it is in smooth due to the fact that the resistance or friction will certainly be more. Hence, slides room made slippery to minimize the friction or resistance. Material , such as, if offered for slides, will offer less resistance than cement or rough plastic.

9.How execute magnets assist explorers?

Ans : Magnets have been adapted in the type of a magnetized needle or

*
compass that guides navigators and explorers to discover their way when castle travel. Our planet planet has her very own magnetides field, through two poles. North and South. When we look in ~ magnetic compass, the earth’s magnetic field causes the magnetised needle to immediately swing in the direction North-South. The next time you room out for an adventure, nothing forget to lug a magnetic compass together with a course map to discover your way!10.How can we check out our photo in the mirror?

Ans: Mirrors have actually surfaces the are exceptionally smooth and also polished. Once light falls on such surfaces, that bounces earlier or shows completely. So, reflected by us bounces earlier from the winter surface, and we view our clean image.

11.Why can not we see in the dark?

Ans : We are able to view images due to the fact that of a complicated interaction between light comes from a source, ours eye structure and also the brain. Once there is no light source, The objects execute not reflect any type of light. Hence, there is no signal from the setting for the eye to send to the brain. This result in our complete failure come see. We can, however, check out in the dark v a dim source of light. But, in such cases, our shade perception is affected, and also we see points in black and also white.

12.When we slip, why do we loss down and also not to walk up?

*
Ans : IT would certainly be an unexplained sight to see points going up fairly than down as soon as dropped or left suspended! however it is due to the fact that of the earth’s gravity, a force that pulls things towards it nations that us all fall down when we slip.

13.Can we see electricity?

Ans : us cannot see electricity, but we watch its influence on our lives. Over there is nothing mysterious around why us cannot view electricity. It"s comprised of exceptionally tiny particles well-known as electrons. Electrons are invisible and also consequently, so is electricity.

See more: Snapchat Typing Notification But No Message On Snapchat? How To Tell If Someone Is Typing On Snapchat

14.Why carry out fizzy drinks have actually bubbles?

*

Ans : In order to include fizz or soon to drinks, a gas referred to as carbon-dioxide is mixed into the drink. While mix the gas, high pressure is built in the drink deserve to as the gas it s okay trapped in the close up door space. When the drink deserve to is opened, the trapped gas molecules escape, creating bubbles.